כשאנחנו שומעים את השמות יעל בר זוהר וגיא זוארץ, זה לרוב לא מגיע סביב שערוריות ועם כותרות מפוצצות, אלא שבימים האחרונים נודע כי השניים מתמודדים עם דרמה שקשורה לשיתוף פעולה שלהם עם חברת תרופות.

יב"ז וגיא ניהלו משא ומתן וסיכמו של שיתוף פעולה עם חברת התרופות "נוברטיס ישראל" לקידום והעלאת המודעות למיגרנה, אלא שאז, כך נודע, פורסמו דברים שהצליחו לגרום ליעל וגיא לחוסר נעימות ולכעס סביב הנושא.

יעל מיהרה לפנות לעורך דינה ואף להוציא מכתב לחברת התרופות, בו הם מאשימים את החברה שהוציאו תוכן לא נכון ואף גרמו לפרסומים של טיזרים לא נכונים הקשורים למצבם הרפואי והציגו את יעל וגיא כסובלים "ממחלה", כשבפועל מדובר אך ורק במיגרנה. על פי מקורבים, ההטעיה נעשתה ע"י חברת התרופות שהוציאה את הדברים בצורה לא נכונה וגרמה לפרסום שגוי הפוגע ביעל ובגיא.

עו"ד עמית הורוביץ המייצג את בני הזוג מסר בתגובה: "בני הזוג נדהמו, הופתעו והובכו מהפרסום המכפיש שאין בו אמת, כל מה שיש להם לומר הם יעשו זאת מול החברה בהתאם לדרכים המקובלות בדין".

מיחסי הציבור של חברת התרופות ניתקו את השיחה כשפנינו לבקשת תגובה, ולא היה ניתן להשיג אותם לאחר מכן.

פורסם במאקו

דנה אינטרנשיונל נגד סודהסטרים

תמ"א 38 – עשרת הדיברות לדיירים

Tama 38 - Ten Commandments for Tenants

נכתב ע"י עו"ד דן אבישר

תמ"א 38 : עשרת הדיברות לדיירים מאת: דן אבישר "עו, ד ונוטריון ואלה עשרת הדיברות לבעלי דירות השוקלים להתקשר עם יזם או קבלן בעסקת תמ"א 38
1. בדקו היטב את כל המידע הרלוונטי לגבי יזם או קבלן המציע לכם עסקה: האם יש לו ניסיון קודם בבנייה, בקשו לראות בניינים שהוא בנה, בקשו המלצות, בדקו את חוסנו הכלכלי, בדקו האם יש תביעות או תיקי הוצאה לפועל נגדו, האם חזרו לו שיקים. אל תתביישו לבקש ממנו להציג "מכתב יכולת" מהבנק עמו הוא עובד .
2. הקפידו לערוך חוזה מפורט ומקצועי המגן על זכויותיכם .
3. הקפידו לצרף לחוזה מפרט טכני מפורט והתייעצו לגבי המפרט עם בעלי מקצוע (אדריכל או מהנדס ).
4. הקפידו לקבל מהיזם ערבויות בנקאיות מתאימות .
5. הקפידו על כך שהיזם יערוך ביטוחים מתאימים. רצוי מאוד להתייעץ עם יועץ ביטוח .
6. דירשו בטחונות לכך שהיזם ישלם את כל המיסים וההיטלים החלים על העסקה. שימו לב: הפטורים ממס שבח ומהיטל השבחה הם חלקיים בלבד. כמעט בכל עסקה יש חבות במס שבח ובהיטל השבחה (במיוחד לגבי זכויות שאינן נובעות מתמ 38א " כגון "חדרי יציאה" לגג וזכויות מכח תב"ע מקומית המאפשרת קומה נוספת הקיימות בחלק מהערים).גם כאשר היזם/קבלן מתחייב בחוזה לשלם במקומכם את מס השבח, החבות החוקית מוטלת עליכם ואם הוא לא ישלם במו , עד רשויות המס ידרשו ממכם לשלם ולא יהססו לנקוט בהליכי גביה כגון עיקולים על חשבונות בנק, משכורות, רכבים וכיוצ .ב"
7. הקפידו להכניס לחוזה מסגרת ברורה של לוח זמנים להשגת היתר הבניה, לביצוע הבניה ולגמר הבניה .
8. אל תסכימו לשיעבוד הגג וזכויות הבניה לבנק או לרוכשי דירות מבלי לקבל ערבויות ובטוחות הולמות .
9. הקפידו להעסיק מפקח בניה מיומן ומקצועי (מהנדס, אדריכל וכיוצ ) ב" אשר יפקח על הבניה מטעמכם. הקפידו כי סמכויות המפקח יוגדרו בחוזה .
10. אל תעבירו את הזכויות בטאבו ע"ש היזם לפני שהוא סיים למלא את כל התחייבויותיו כלפיכם .

TOP